Komercijalna primjena Vanis valoelektrana

bez zagađenja okoliša i bez negativnog utjecaja na život u moru i na priobalju

  • Hotelska naselja
  • Održivi kampovi
  • Turistička atrakcija
  • Punionice električnih automobila
  • Rasvjeta šetnica uz more

"Zeleni turizam" morao bi se u što većoj mjeri oslanjati na uporabu obnovljivih izvora energije i to treba primjenjivati ne samo u energetske nego i u promotivne svrhe. Hotelska naselja bi u zimskim mjesecima putem valoelektrane mogla ostvariti značajnu uštedu na troškovima energije, te gostima ponuditi konkurentne cijene smještaja van sezone.

 

 

 

Održivi kampovi predstavljaju projekte koji osim financijske održivosti imaju i pozitivan učinak na društvo i okoliš. Kao i kod hotela valoelektrana bi pridonijela smanjenju fiksnih troškova, te predstavljala bi dodatni izvor prihoda van sezone.

 

 

 

 

 

Valoelektrana može biti dodatna turističku atrakciju i van sezone se mogu organizirati turističke posjete valoelektrane u radu, čime bi se obogatila izvanpansionska ponuda programa razgledanja mjesta.

 

 

 

Električna vozila sama ne zagađuju okoliš, a punjenje električnih vozila iz obnovljivih izvora energije morskih valova pridonosi ekološkom ugledu turističkog mjesta

 

 

Energija morskih valova se može efektno koristiti za rasvjetu šetnica turističkih mjesta na moru čime se proširuje standard turističke ponude.