Gps Parcela mobilna aplikacija

Korisnici aplikacije Gps Parcela

Ova aplikacija je prvenstveno namijenjena svim privatnim vlasnicima zemljišta koji žele imati u svom mobitelu ili tabletu album svih svojih parcela s odgovarajućim kartama i ostalim podacima, tako da mogu jednostavno navigirati do svojih zemljišta.
Aplikacija je također namijenjena općinama, komunalnim i drugim državnim ili privatnim poduzećima koje u vlasništvu imaju veći broj katastarskih čestica, te svim stručnjacima koji se bave nekretninama i zemljištima.
U smislu ove aplikacije parcela je svako zemljište koje ima svoje granice određene lomnim točkama. Najčešće parcela može biti katastarska čestica ali može biti i dio poljoprivrednog zemljišta na kojem ste na primjer zasadili jabuke ili posijali kukuruz. Lomne točke se definiraju s GPS (WGS84) koordinatama koje su poznate kao latituda i longituda odnosno kao geografska širina i dužina.
U Hrvatskoj se u službenom katastru koristi HTRS96/TM referentni koordinatni sustav sa (E,N) koordinatama koje se također mogu koristiti .

Pročitajte Upute za korištenje ...


Gps navigacija do Vaše parcele

Značajke aplikacije:


- Identifikacija parcele, katastarske čestice
- Grafički prikaz parcele na karti na zaslonu mobitelu
- Prikaz udaljenosti mobitela do parcele
- Prikaz trenutne lokacije mobitela na karti
- Očitanje trenutnih Gps koordinata
- Poboljšanje točnosti očitanja trenutnih Gps koordinata
- Kreiranje parcele odabirom trenutnih Gps koordinata
- Kreiranje parcele unošenjem Gps koordinata
- Kreiranje parcele unošenjem HTRS96 (E,N) koordinata
- Ažuriranje unesenih Gps koordinata
- Import txt datoteke s Gps koordinatama parcele
- Import txt datoteke s HTRS96 koordinatama parcele
- Automatska konverzija iz HTRS96 u Gps koordinate
- Automatski izračun površine parcele, opsega i duljina stranica parcele
- Spremanje datoteke parcele u lokalnu memoriju mobitela
- Stvaranje albuma parcela u mobitelu ili tabletu sa svim važnim podacima
- Podrška za jezike engleski, njemački, talijanski i hrvatski

Kako odrediti Gps koordinate s geoportala

Kako odrediti HTRS96 i Gps koordinate katastarske čestice korištenjem interneta

U Hrvatskoj se u službenom katastru koristi HTRS96/TM referentni koordinatni sustav sa (E,N) koordinatama. Do približno točnih HTRS96 koordinata za Vašu katastarsku česticu u Hrvatskoj možete jednostavno doći tako što u web pregledniku utipkati adresu web stranice za katastar Državne geodetske uprave Republike Hrvatske http://www.katastar.hr/dgu/
Odaberite katastarski ured i katastarsku općinu zatim upišite broj i podbroj Vaše katastarske čestice. Odaberite grafički prikaz i pojavit će se karta s Vašom česticom ( u plavoj boji) i sa svim susjednim česticama.
Moći ćete pročitati HTRS96 koordinate (E,N) za svaku točku Vaše čestice na koju ste prislonili miša. Sve točke upišite u jednu txt datoteku s imenom čestice tako da je u svakom retku jedna lomna točka s (E,N) koordinatama koje su razdvojene s točka-zarezom.
Mobilna aplikacija GPS Parcela pruža Vam mogućnost da txt datoteku jednostavno importirate u aplikaciju koja će Vam sve (E,N) točke automatski konvertirati u GPS koordinate (latituda, longituda). Ako ne želite importirati datoteku, možete također (E,N) točke utipkati u aplikaciju izravno. Za sva pitanja možete nas nazvati na telefon +38598219762 ili poslati upit.

Kako pronaći parcelu na terenu

Budite sami svoj majstor i uz pomoć mobilne aplikacije Gps Parcela
pronađite na terenu Vašu katastarsku česticu

Uz pomoć ove aplikacije vlasnik lako može samostalno pronaći svoju čestice, što je važno u sljedećim slučajevima:
-Vlasnik je naslijedio česticu, ima podatke o katastarskoj općine i broju katastarske čestice ali ne zna točnu lokaciju čestice.
-Vlasnik ima sve podatke o čestici ali je ne može više naći jer je sve zaraslo na području gdje bi trebala biti čestica.
Znat ćete s relativnom točnošću da ste na Vašoj čestici ako se zeleni marker (koji označava položaj Vašeg mobitela na karti) pojavi unutar granica karte Vaše parcele.

 

Preuzmite aplikaciju iz trgovine

Gps Parcela

  • Parcela
  • Parcela