Pročitajte novu knjigu dr.Škoro "Tajna Bulimije"
Za žrtve prehrambenih
poremećaja
kojima se čini da su bezizlazno zaglavljene u nedokučivoj stupici prejedanja, dr.Tatjana Škoro napisala je knjigu koja objašnjava tajanstvene uzroke nastanka bulimije, kao i razloge koji ovaj poremećaj mogu održavati godinama.
Naručite knjigu !
*plaćanje pouzećem poštom ili uplatom na naš žiro račun.
TABLICE NAMIRNICA
Količine ugljikohidrata, bjelančevina i masti u prehrambenim namirnicama
Vrijednosti se odnose na 100 g namirnica pripremljenih za jelo
Detaljnu tablicu namirnica možete downloadirati ovdje.
Naziv | Ugljikohidrati (g) | Bjelančevine (g) | Masti (g) |
MESO | |||
Teletina srednje masna | 0,0 | 20,8 | 3,9 |
Teleća jetra | 3,7 | 19,6 | 4,3 |
Junetina vrlo mršava | 0,0 | 22,4 | 2,0 |
Junetina mršava | 0,0 | 18,5 | 13,6 |
Junetina srednje masna | 0,0 | 17,9 | 21,4 |
Juneća jetra | 9,0 | 30,0 | 5,0 |
RIBE | |||
Pastrva | 0,0 | 25,0 | 4,0 |
Šaran | 0,0 | 18,0 | 5,0 |
Losos | 0,0 | 20,0 | 14,0 |
Skuša, lokarda | 0,0 | 19,0 | 12,0 |
MASTI I ULJA | |||
Maslac | 1,0 | 1,0 | 82,0 |
Svinjska mast | 0,0 | 0,0 | 100,0 |
Margarin | 0,0 | 0,0 | 100,0 |